Global business leaders onder indruk van Amsterdamse start-up BarDoggy

Persbericht – Amsterdam – dinsdag 28 aprill 2015

Op donderdag 16 april vond de finale van de McKenzie Pitch to Partner contest plaats in op de 21e verdieping van het “Glass house of arts” in New York City. Vanuit 61 landen werden inzendingen ingestuurd door deelnemers aan het Accelerator programma van de Entrepeneurs’ Organization (EO). Vanuit alle inzendingen werden BarDoggy (Amsterdam) en GemShelf (America) als de 2 finalisten gekozen om tegen elkaar te battelen.

Uiteindelijk trok Tim de Kraker met zijn start-up BarDoggy aan het langste eind. De indrukwekkende jury (bestaande uit 4 global business leaders) was lovend. Lisa Lisson (President FedEx Canada): “In deze pitch zat alles wat ik nodig had om als investeerder geprikkeld te worden. De visuals klopten precies met de boodschap en werden versterkt door Tim zijn overweldigende enthousiasme.”

De Kraker wil de komende 6 maanden 5 miljoen euro groeigeld ophalen voor zijn horeca concept BarDoggy. Met dit geld moet in 2 jaar de traditionele horeca branche in 50 landen verstoord worden. In de eerste plaats is BarDoggy een app waarmee consumenten voordeel scoren, feestjes vinden en hun vrienden lokaliseren. Voor wie verder kijkt ziet dat met het gebruik van iBeacons data wordt verzameld en demografische gegevens van bezoekers in kaart worden gebracht. Zowel de Bar als ook een Brand kan via BarDoggy rechtstreeks de doelgroep aanspreken en inzicht krijgen in de activatie en aandacht voor zijn locatie of product.

Na een angel investering (100k) en een succesvolle crowdfunding campagne (150k in 40 dagen) is het nu tijd voor het grote geld. Naar verwachting zal dit geld eerder uit het buitenland komen dan vanuit Nederland. Gesterkt door de Amerikaanse winst en vol enthousiasme is de kans groot dat investeerders de komende maanden iets van De Kraker voorbij zien komen.

Klik voor het volledige Persbericht – Tim de Kraker wint New York Pitch Wedstrijd

TIM de Kraker McKenzie Pitch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaar Tim de Kraker rechts op de foto